Huisje Boompje Handicap

Een huwelijk in corona quarantaine tijd….

Aan het begin van de corona gebeuren, werd er veel door mensen gezegd dat er waarschijnlijk aan het eind van het jaar een enorme baby boom zou zijn. Nou ik ben eigenlijk benieuwd hoe veel relaties gestrand zullen zijn, want ja iedereen heeft een lange periode op elkaars lip moeten zitten.

Zo ook wij hoe veel ik ook van mijn man houdt ,dat zo op elkaars lip is niet mijn ding. Kijk deze situatie op elkaars lip komt bij ons meer voor dan bij andere in hun relatie. En daar bedoel ik mee omdat mijn man in de ziektewet zit is hij altijd thuis. Hij heeft dan zo nu en dan wel zijn afspraken lopen bij het ziekenhuis, fysio en zijn vereniging waar hij zo nu en dan wat voor doet. Maar dat is ook niet een wekelijkse bezigheid.

En ja toen kwam de situatie rondom het corona virus, toen zaten we helemaal op elkaars lip. Zijn ziekenhuis afspraken en fysio afspraken kwamen stil te liggen, de vereniging was ook even gestopt met gezamenlijke activiteiten. Ja en nu, want ook reed mijn man iedere week naar de ah om daar even een koffie te doen. Maar ja daar kwam hij ook niet meer. Waarvan ik vond dat ons huis groot genoeg was, vond ik het nu even te klein. Zelf kwam ik ook niet buiten de deur om even een theetje te drinken bij m’n vaste locatie, want ja ook de horeca ging dicht.

Tja en dan begint het onze 2de test, gaat ons huwelijk dit overleven. Want ja is er nu een conflict waar ga je heen om even een moment te creëren om even tot 10 te tellen. En daar zit je dan in elkaars aura ,we kunnen helaas geen zones markeren met dit is jou gedeelte en dit is mijn gedeelte. Dat wil je ook niet, we zijn niet voor niks getrouwd. Hoe ga je bij elkaar voorkomen dat we geen zout en slakken situaties creëren, je weet wel op iedere slak zout leggen. Of dat je niet je huis vol hebt staan met muggen en olifanten…. En ja de discussies begonnen en ik ben dan ook iemand die me heel snel kan irriteren over die sokken van hem naast z’n bed terwijl we gewoon een wasmand hebben. Of dat hij zit te klagen als de juiste groente niet op z’n bord ligt, yup ik heb die man die van die enorme groente lijst er maar 2 lekker vindt. Maar probeer met die 2 niet hoog culinair een speciaal gerecht te maken, nee doe maar gewoon normaal Hollands….

En ja de nare woorden en boze blikken vlogen door het huis, het leek wel alsof we soms in het gerechtsgebouw zaten zonder rechter. Maar wat gelukkig wel iedere keer gebeurt, is dat het dan goed uitgesproken word en we dan weer nader tot elkaar komen.

Zoals afgelopen week leek het me fijn om een gesprek te hebben met wat je graag kwijt wilt over de ander, wat je echt irriteerde aan de ander. Soms is het even goed om zulk soort gesprekken te hebben om zo weer tot elkaar te komen, ergens vind ik het ook belangrijk. Want het is niet zo dat als je getrouwd bent(of net met elkaar samen woont) dat het dan klaar is en alles goed komt, nee dan begint het pas…. Ja en wij kunnen als we boos zijn ook echt hard tegen hard zijn en dan heb je mij met m’n Surinaamse temperament maar daar kan die man van mij wel tegen….

Hoe is het voor jullie in deze tijd, ”overleven” jullie het een beetje? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.