Huisje Boompje Handicap

Het is tijd voor me-time….

Zoals jullie weten ben ik eigenlijk nooit alleen thuis, het klinkt misschien gek in je oren als je die eerste zin leest. Maar ik ben er van overtuigd dat het voor ieder mens gezond is om even alleen te zijn. Even een moment van lekker doen waar jezelf zin in hebt. Dit kan natuurlijk ook met mijn man is huis, maar het is toch anders. En als ik vrij ben van werk is mijn man ook thuis. En heel af en toe heeft hij een afspraak, maar dit is eigenlijk altijd wanneer ik aan het werk ben… En ik kan je vertellen ik heb echt zo nu en dan behoefte aan alleen mezelf. Daar word ik denk ik ook leuker van hahaha…

En buiten zijn afspraken gaat mijn man in z’n eentje niet echt de deur uit, heel soms gaat hij met zijn scootmobiel de deur uit maar dat is misschien 1x in de 2 weken. Voorheen ging hij ook wel eens naar de Albert Heijn om daar even te zitten bij de koffie hoek. Maar sinds corona is die er niet meer,wat heel begrijpelijk is. En mijn man is niet echt iemand die ergens in een restaurant gaat zitten om koffie te drinken of te lunchen. En bij die koffie hoek zaten altijd ook nog andere mensen waar hij dan een praatje mee kon maken. Dus als we beide dan in huis zijn en ik me even terug wil trekken doe ik of oortjes in of ik ga soms boven zitten.

Maar afgelopen donderdag ben ik er even een nachtje op uit gegaan met mezelf, even een dagje zen.. Ik heb het vaker geroepen dat ik het even nodig had om er weer even uit te gaan. Voor het hele gedoe rondom het corona virus, ging ik vaker even alleen met mijn laptop onder mijn arm een dagje bloggen in de lobi van een hotel of in een restaurant. Maar echt heerlijk, gek want 4 jaar geleden zou ik dit niet gedaan hebben. Ik denk dat ik dit meer ben gaan waarderen toen ik 2 jaar geleden er even 2 weken uit ging, het ging toen niet heel lekker thuis en ik moest weer even tot mezelf komen. Ik sliep toen onder andere een paar nachten in een hotel, ging ik alleen lunchen tijdens het winkelen. Ik moest mezelf er toen wel over heen zetten om een restaurant in te gaan om daar in mijn eentje te gaan zitten.

Maar als je in een restaurant om je heen kijkt zie je meer mensen alleen zitten en genieten van hun lunch. Maar goed nu zat ik er afgelopen donderdag om een andere reden. Ik heb vakantie en dacht ik heb dit echt even nodig, vooral na wat ik de afgelopen weken weer heb meegemaakt. Het is goed om af en toe goed je rust te pakken vooral als je in een fertiliteitstraject zit, want hoe meer ontspannen hoe fijner je er doorheen gaat.

Afgelopen donderdag zat ik in het Van der Valk hotel, het hotel is nog maar 2 jaar open. En dat kon je zeker zien alles zag er zo nieuw uit. Wat een mooi hotel, het heeft een luxe uitstraling maar het is nog wel huiselijk. Toen ik donderdag aankwam ben ik mijn ”me time” tripje begonnen met een lunch in het restaurant. Daarna ben ik gaan inchecken bij de receptie, je merkt dat het hotel helemaal corona proef is. Overal staat het goed aangegeven, in de lift bijvoorbeeld mogen maar 2 huishoudens. Ik zat op de 17de verdieping, wat een uitzicht had ik. Ik had een uitzicht over een deel van Amsterdam, ooh ja ik was vergeten te zeggen dat ik in Amsterdam zat(Van der Valk Amsterdam-Amstel). Voor mij nog best dicht bij huis, maar ik had niet zo’n zin om een eind te rijden.

Ik had een flesje wijn van beneden gehaald ik trok een zak m&ms open en ben op het bed geploft. Ondertussen liep het bad vol, want ik had een bubbelbad op mijn kamer. Ja als ik een nachtje weg ga wil ook het liefst met alles erop en er aan…. Vooral omdat wij zelf geen bad hebben in ons huis. Na mijn bubbelbad moment ben ik mij gaan aankleden omdat ik had gereserveerd in het restaurant, ik wilde eerst een room service doen maar ik vond €10 dat je dan extra betaald wel ergens veel. Ook een beetje zonde van m’n geld ofzo, van dat geld kon ik nog een fles wijn halen hahha.

Het eten was heerlijk, maar het was veel ik kreeg er niet nog een dessert in. Tijdens het afrekenen vroeg ik aan het meisje of ik later een dessert kon ophalen zodat ik die op mijn kamer kon eten en dit kon. Na het eten ben ik naar mijn kamer gegaan want ik moest mij omkleden voor mijn wellness moment. Vanwege de maatregelen moest je dit reserveren en kon je maar een uur gebruik maken van de wellness. Ze hebben niet heel veel dingen in de wellness ruimte. Er was een stoomcabine een sauna en er waren infra rood schommels, ook was er een zwembad. Daar ben ik even in geweest want het was mij te koud. Maar ik heb wel genoten van de andere dingen, want ondanks dat er niet zo veel was heb ik wel een uurtje extra verwennerij gehad. Na het uurtje ben ik even snel een jurk gaan aandoen, ik wilde namelijk niet in mijn badjas het restaurant inlopen.

Toen ik beneden kwam, werd mijn bestelling aan de keuken doorgegeven. Het was echt komisch om te zien want bijna al het personeel wist voor wie het dessert was die nog na besteld werd. Het was ook al 10 voor 10 en en om 22:00 ging de keuken dicht… Wauw ik ben blij dat ik zo laat een dessert had besteld, nu kon ik er extra van genieten terwijl ik een filmpje aan het kijken was… Ik had eerst als plan om nog beneden een drankje te doen, maar er zat nog een glas wijn in mijn fles dus ik dacht ik blijf gewoon lekker op mijn kamer. Wat ik namelijk ook leuk vond aan de kamer dat je een apparaat met bluetooth kon aansluiten op de surround set. Het geluid was niet heel hard maar het klonk harder daar doorheen dan het geluid uit mijn tablet…

Ik kan je vertellen dat ik echt heb genoten, dit is zeker voor herhaling vatbaar. En eerst schaamde ik me om te zeggen dat ik het heel fijn vind om er alleen op uit te gaan, maar nu omarm ik het . En raad ik het iedereen aan. Heb jij ook wel eens zoiets gedaan een nachtje alleen weg of zou jij na het lezen van mijn blog dit ook een keertje gaan doen??

Ook had ik de me-time even nodig omdat ik een ontspanning nodig had na mijn miskraam. En ook ter voorbereiding op een volgende behandeling, want ik ondanks mijn/ons verdriet blijf ik vechten voor ons wondertje….

Fall in love with taking care of yourself. Mind. Body. Spirit

2 thoughts on “Het is tijd voor me-time….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *