Huisje Boompje Handicap

Tja wanneer stop je met het proberen om ouders te worden..

Dit is een vraag die ik liever nog heel lang vermijd, waarom zou ik hierover moeten nadenken. Maar we kunnen ook niet eeuwig door gaan met ons traject. Het bizarre is dat ik ooit bij stil heb gestaan, toen we nog aan het begin stond van onze fertiliteitsreis . Toen vroeg iemand ons ja en als het niet lukt, hoe lang gaan jullie door. Volgens mij zei ik zoiets als”oohh maar dat komt wel goed, zo ver komen we niet eens.

Maar ja hoe ver ga je, het liefst tot het gelukt is. Ik kan toch niet al besluiten om niet meer verder te gaan met onze kinderwens. Dit is ons enorme verlangen, iets wat we beide vanaf het begin van onze relatie willen. Daar kan je toch niet zomaar afscheid van nemen en dan denken we stoppen.

En er zullen nu mensen denken, maar er zijn toch nog andere opties. Klopt je hebt adoptie en pleegzorg, alleen adoptie wil ik gewoon niet. Ik ben er van overtuigd dat het kind beter geadopteerd kan worden in eigen land. En dat een kind de dag na de bevalling in je armen ligt, niet zo kwetsbaar lief kindje dat dagen/weken met 100 andere baby’s op een zaal heeft gelegen. Niet gelijk een goede hechting heeft kunnen ontwikkelen. Adoptie is mooi maar kan uiteindelijk ook zwaar worden… En pleegzorg ja heel mooi, alleen ik weet niet of dat ik dit naast mijn baan kan doen die ik nu doe. En om te stoppen met werk en me volledig te richten op pleegzorg, daar heb ik de financiële middelen niet voor…

Dus ja, verder is er niks. En hoe ik geniet van de kinderen van vrienden willen we toch echt een eigen kind om van te genieten. Ik wil van beide enorm genieten, ik kan deze droom toch niet volledig stoppen. Pff ik zou het niet eens over m’n lippen krijgen om dit gesprek met mijn man aan te gaan. Hem te vertellen dat het misschien tijd is om te stoppen, hoe ga je zoiets zeggen.

Wij willen dit beide zo graag, ik zie het ook niet voor me dat er nooit kleine voetjes door ons huis zal lopen van ons zelf. Het is vaak ook lastig om zo’n enorme droom los te laten. Maar zal dit ooit te spraken komen bij ons……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *