Huisje Boompje Handicap

Het grote AVONDTUUR is weer van start…

Deze nieuwe reis, ik vind het enorm spannend

Ik kan jullie vertellen dat sinds wij overgestapt zijn naar de kliniek in Duitsland en ik een andere kijk heb naar het fertiliteitstraject ervaar ik zoveel meer rust. Voor het eerst in jaren ben ik zoveel minder bezig met zwanger zijn, moeder worden. Dit is zo’n fijn gevoel, bizar toch hoe dit voelt ik had nooit gedacht dat ik bij dit punt zou komen. Haha het is toch eigenlijk ook gek , ik ben bezig met één van onze grootste wensen maar ik ben er bijna niet mee bezig. En het is niet zo dat de wens kleiner is geworden, nee juist niet. Ik heb er zin in, kom maar op Duitsland.

Een paar maanden geleden hebben wij online al sperma besteld, nu ik het typ klinkt het nog gekker. Ook dit is weer een gekke ervaring, je gaat een website op om sperma te bestellen.. Hoe gaan we dit allemaal later uitleggen aan ons kind , mocht het allemaal lukken. We schrokken enorm van de prijzen die we zagen toen we het gingen bestellen, te bizar wat dit kost. Mocht je zelf ooit op dit punt komen dat je om welke reden dan ook sperma moet bestellen, laat je dan goed informeren naar de juiste websites. Het gaat om grote bedragen en je wilt wel een bedrijf die er goed mee omgaat en de juiste spullen aflevert. Het fijne ook de sperma wordt gelijk naar de kliniek gestuurd, dus aan de aflevering hoef je zelf niks te doen.

In het begin vond ik het veel te interessant dat je allerlei gegeven van deze persoon kon zien, maar jeetje wat een geld. Een volger tipte mij toen dat als zo min mogelijk informatie mezelf liet zien, dat het ook goedkoper zou zijn. Je krijgt dan alleen te zien wat voor kleur haar/structuur , ogen die persoon heeft welke opleiding en welke afkomst. Dit was eigenlijk wel genoeg informatie, in het boekje van het ziekenhuis stond ook niet zoveel informatie. En nu vraag je je misschien af wat was het verschil dan in de kosten, nou wilde je van alles zien kon je zo 1000-1500 per rietje betalen en zo min mogelijk informatie 500-800 per rietje. We bestelde het op donderdag en die dinsdag erop werd het afgeleverd bij de kliniek :).

En je krijgt van de kliniek een bericht als het is afgeleverd. Ik moest nog één keer een scratching om te kijken of mijn Nk-cellen waren verlaagd, want als ze zijn verlaagd kan ik verder. Dus maakte ik weer een afspraak in de kliniek om opnieuw het onderzoek te doen. Maar zo stom die dag dat wij moesten gaan had ik mij vergist in de tijd en ja als je je vergist in de tijd in Nederland ben je zo 5-10 te laat. Maar dat is natuurlijk anders in Duitsland, dus het vervelende was ik kon wel naar de afspraak maar ik kon niet bij Dhr Cuypers terecht. Helaas is het onderzoekje niet goed gegaan, ze konden er niet goed bij. Mijn baarmoeder ligt heel raar en als mijn blaas te leeg is kunnen ze er ook niet goed bij. Ook werd Dhr Cuypers erbij gehaald om er naar te kijken, maar ook hem lukt het niet helemaal. Hij had wel wat weg gehaald, maar hij wist niet zeker of het genoeg was maar hij ging het voor de zekerheid wel opsturen.

Helaas na 2 weken kreeg ik te horen dat er helaas niks inzat, dus dat ik toch opnieuw een afspraak moest maken voor een scratching en Hysteroscopie. Het was nog wel spannend of ik die dag kon laten doorgaan want ik had geen vervoer, ja ik heb zelf natuurlijk wel een rijbewijs. Maar ik mocht na die behandeling niet zelf terug rijden en mijn man mag niet rijden. Maar gelukkig was er een lieve volger die met mij mee wilde :). Alles is nu achter de rug en ik kreeg een goede uitslag man wat was ik opgelucht eindelijk gaan we weer van start.

Zodra ik ga menstrueren mag ik starten met het spuiten van de hormonen, voor andere misschien gek om te horen. Maar ik kijk er enorm naar uit, voorheen zag ik enorm op tegen de punctie maar ik weet nu al dat die gebeurt onder een roesje.

Man wat ging dat spuiten me dit keer goed af, ik heb totaal geen last gehad. Zou dit komen door de soort medicatie die ik had… Ik heb voor mij gevoel ook echt niet lang gespoten , ik heb maar 2 echo´s gehad voor mijn punctie. De echo´s deed ik trouwens in Amsterdam , ik hoefde daarvoor niet naar Duitsland toe dit was enorm fijn want een echo duurt hooguit 20 min.

En daar was ineens de datum voor onze punctie, ik had 28 eicellen gecreëerd naja ik mijn lichaam ja veel he. Ik weet ook dat er nog veel zullen afvallen dat is iedere keer, maar ik ben al enorm blij als er één bevruchting is want er zijn ook zat stellen die er geen eentje hebben.

De dag van de punctie was, ik vond het enorm spannend maar voelde mezelf ook enorm rustig. Ze zijn daar zo fijn en lief, er is ook altijd iemand die je hand vast houdt om je te troosten als of ik in een warm bad terecht kwam. Ook de punctie ging vlot, ook zo fijn dat ik door de medicatie geen pijn heb gevoelt. Van de 28 eicellen hebben ze er 8 kunnen gebruiken en er uiteindelijk zijn er 7 bevrucht, maar hoe het er nu verder uit ziet houden wij nog even voor ons zelf. Dit omdat we hopen dat we over een poos bepaald nieuws naar buiten kunnen brengen. Het is ook een onzeker en zwaar proces en ik vind het gewoon lastig om dan iedere dag vragen te beantwoorden hoe ik me voel of hoe het er uit ziet. Niet omdat ik er geen zin in heb, maar het is natuurlijk al een situatie verassing is er al af . Want meestal vertel je de mensen pas om je heen als je er samen achter bent gekomen dat je een kindje verwacht….

Maar omdat ik er zo open over ben is het vaak zoeken hoe en wanneer wij bepaalde informatie delen…

Eigenlijk wilde ik deze blog al eerder uitbrengen, maar vergat ik hem steeds online te gooien. Dus zal het ook een heel lang verhaal worden om te lezen, maar ik hoop dat jullie dat niet erg vinden. Zoals jullie hierboven lezen is de punctie goed gegaan, maar vragen jullie je natuurlijk af hoeveel er zijn over gebleven in de race. Het is er eentje en nu hoor ik sommige denken, jeetje maar eentje. Voor ons was dit een opluchting want we hebben er maar eentje nodig en er zijn zat stellen die het nieuws krijgen te horen dat er helemaal geen eentje is.

Maar en nu , nu gaat ons embryootje een reis van 5 dagen afleggen en is het hopen dat het embryo het overleefd. Ik kan je vertellen we waren enorm zenuwachtig want de afgelopen jaren heb ik steeds een embryo teruggeplaatst gekregen van 3 dagen oud.

Het was voor ons een opluchting dat wij niet werden gebeld voor we naar Duitsland moesten, dus de terugplaatsing ging door. Toen we eenmaal in de kliniek waren en plaats namen in de wachtkamer, mochten we al vrij snel naar binnen. We stonden ook zo weer buiten, hahaha het is nog nooit gebeurd dat ik zo snelle terugplaatsing kreeg echt bizar snel. Nu hopen dat dit wondertje de komende 9 maanden bij ons blijft in mijn baarmoeder.

Maar helaas hij/zij heeft de reis van 2 weken niet overleefd en staan wij opnieuw met lege handen. Ben ik boos nee heb ik verdriet ja, was dit te verwachten ja. Want niemand weet, naja voor ons wel 1 iemand… Hoe de situatie verloopt , we kunnen helaas ons leven niet forceren hoe bepaalde dingen moeten verlopen…. Tja en hoe nu verder binnenkort hebben wij een afspraak staan met de kliniek en dan gaan we in gesprek over wat nu handig is…

Leave a Reply

Your email address will not be published.