Huisje Boompje Handicap

Ieder pondje gaat door het mondje, of toch niet meer…

Wat ik als een uitdaging zag zie ik nu als een enorm motivatie…

Man wat houdt ik er toch van om lekkere dingen voor ons te halen en het liefst doe ik dit iedere dag, maar helaas gaat dit niet goed als ik dit iedere dag doe. De laatste jaren was ik enorm ontevreden over mezelf, ik kon niet vol trots naar mezelf kijken in de spiegel. Al die hormonen waren zich als een lelijke schilderij op mijn lichaam aan het beschilderen, nee niet van de naalden. Maar in de afgelopen jaren ben ik er veel van aangekomen en ja klopt ook van de manier hoe ik at… Maar ik wist niet waar te beginnen, dit omdat ik toch nog wel even bezig was met ons traject. Dus hoezo ga ik nu werken aan mijn lichaam als het toch voorlopig nog zo blijft.

Meerder malen zag ik verschillende accounts voorbij komen over afvallen, iedere keer dacht ik ja misschien moet ik het toch maar doen. Maar bij veel dingen moest ik anders gaan eten en ik wilde eigenlijk gewoon ”normaal” eten maar bewuster. Ik zag ook allemaal dingen voorbij komen waarbij je bepaalde sapjes dronk, maar ik dacht dit is dan toch tijdelijk. Want hoe ga je dan weer ”normaal” eten zonder dat je dan gigantisch aankomt.

Dus bleef ik nog weken lang twijfelen wat te doen, ik dacht ook ach het gaat toch niet werken bij mij. En hoe ga ik het doen met werk en mijn man, want hij moet juist niet afvallen. Yup ik zag allemaal bergen op de weg, dit ging toch niet werken bij mij. Maar in december was ik klaar met deze gedachten die door mijn hoofd speelde. Ik wilde niet meer de gedachten waardoor het allemaal zou gaan falen, ik kan het altijd proberen. Dus schreef ik mij in bij getfitgirl en ik ging ik de strijd aan bij het veranderen van mijn leefstijl. Ik had al voor mezelf bedacht de kilo’s hoeven er niet in één keer heel hard af te vliegen, want anders zit het er zo weer aan.

Ik ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt, al gauw viel ik in één week 2kg af. Ik ging meer wandelen ik maak bewustere keuze over mijn voeding, ik eet meer groente. En nu 4 maanden verder ben ik 8kg kwijt en hadden het er meer kunnen zijn , vast wel maar voor mij is het prima. Want zo zit het er allemaal niet weer in één keer bij en ja ik eet nog steeds taartjes en lekkere dingen. Maar ik heb er wel minder behoefte naar , het gekke is ik eet meer dan ik voorheen deed. Haha ik hoor je denken MEER, yes voorheen at ik niet iedere dag een tussendoortje of een enorm bord vol eten bij het avond eten. En ik ben steeds meer gemotiveerder om iedere dag een wandeling te doen van 1-1,5 uur. Ga ik uit eten dan zorg ik dat ik overdag lager zit in mijn kcal zodat ik niet hoef na te denken wat te kiezen op de kaart. En ja klinkt misschien veel hoe dit allemaal te plannen, maar het kost me ook geen moeite om allerlei lekkere dingen in mijn mond te stoppen. Waarom als ik daar geen moeite mee heb kies ik niet een betere weg om bewuster en gezonder te leven, zodat ik nog kan blijven genieten van die lekkere dingen. En het is niet dat ik helemaal geobsedeerd door wat ik nu doe, maar ik wil gewoon genieten. Maar genieten kan ik nu op deze manier doen, bewustere keuzes maken met wat goed is voor mijn lichaam. En gewicht zegt niet zo veel, als je maar goed in je vel zit en dat zat ik niet… Dus mocht je nog twijfelen of dit wat voor je is, ik zou zeggen probeer het eens… Het inschrijven bij getfit is zo gebeurd ;), ik ben nu al trots op je!

Leave a Reply

Your email address will not be published.