Huisje Boompje Handicap

Uit onze cocon, en er weer samen op uit…

Wauw wat ben ik blij dat we er van de week weer samen uit waren, gewoon weer ouderwets een uitje met z’n 2e. Gewoon next level genieten van elkaar en dat niet meer in ons eigen huis. Ik denk dat het wel 4 maanden geleden is dat wij er samen uit gingen, naja voor mij was het ook 4 maanden geleden dat ik voor het laatst een ”groot” uitje heb gedaan.

Twijfel kont dat ik ben , duurde het wel even voor ik ging boeken. Het ging me zeker niet over wat de kosten waren, maar of ik hier wel verstandig aan deed. Ik heb denk ik wel 4x gelezen hoe het hotel en de Efteling om gingen met de situatie rondom het corona. De hele tijd was ik bezig met ja we kunnen ook gewoon een hotelkamer boeken en dan de hele tijd op onze kamer zitten. Want ja naar buiten gaan waren we dan zeker niet van plan,zeker niet zoals we het normaal deden. Lekker de hele dag erop uit, shoppen, lunchen, koffie drinken, dineren, wijntje hier en daar. Nee dat zat er nog niet in,naja dit zit er voorlopig nog niet echt in. Ben ik dan zo’n bangerik ben ik misschien niet te voorzichtig.

Zucht ik ben gewoon zuinig op m’n man , ik wil hem nog langer in mijn leven houden gezond en wel. Dus ik ging dagen op zoek naar het juiste hotel , juiste plaats. Tot ik op een avond aan mijn man vroeg ”zullen we anders naar de Efteling gaan” , gezellig een dagje eruit en overnachten in een hotel. Nou dit leek hem wel wat, ik kan me ook goed voorstellen dat hij hier helemaal naar uit keek. Toen we beide de hele site hadden doorgelezen van de Efteling boekte we een hotel in de buurt, dit hotel had een Efteling arrangement. Je kan bij hun een overnachting boeken plus het uitje.. We boekte dit bij https://guesthousehotel.nl/ . Ze waren ook zo fijn om onze kamer om te boeken zodat ik niet mijn man zijn douche stoel hoefde mee te nemen. Ze hadden een kamer waarbij de stoel al geïnstalleerd stond.

We hadden bedacht dat we op woensdag naar het park zouden gaan en aansluitend de overnachting gingen doen. Want zo hoefde we dan niet met ons brakke hoofd naar huis te rijden.. Wat een fijn hotel , leuk ingericht gezellig personeel. Nou daar gingen we dan , we vertrokken op tijd zodat we we vroeg het park in konden. Naja door de corona situatie moet je een dag reserveren bij de Efteling en je krijgt een tijd wanneer je in het park moet zijn. Daar bedoel ik mee je krijgt een tijdslot, die van ons was 10:00-10:45 tot die tijd konden we er in. Dit om waarschijnlijk niet een enorme drukte te creëren bij de ingang.

En daar waren we bij de kassa van het park, ik ben dan altijd zo enthousiast als je dat stuk oprijd voor de ingang. Net voor de ingang kregen we te horen welke ingang we naar binnen moesten en eenmaal binnen zie je gelijk dat sommige delen van de vloer bedekt zijn met rode en witte linten.

Het voordeel was ook dat we een speciale kaart hadden voor m’n man zodat we in de rij mochten voor mindervalide. Zo hadden we die ”drukte” niet en gewoon onze eigen plek om te wachten. Helaas konden we niet in elke attractie en wilde mijn man ook niet overal in :p, hahaha. Hij scheet al 7 kleuren bij Joris en de Draak, hij vond het maar niks dat het zo hard ging. Ik kwam niet meer bij , de tranen rolde over m’n wangen van het lachen.

Het was zo fijn en ik kon gewoon heel makkelijk met een boog om mensen heen, het was op zich wel druk maar niet zo druk als normaal. Dit was zo fijn, top hoe ze dit ook hadden geregeld. Bij sommige stukken had je een eenrichtingsweg zo kon je maar 1 bepaalde kant op. We hebben ook lekker gelucht bij het pannenkoekenrestaurant, ook lekker op afstand van de andere. We hebben echt een leuke dag gehad bij de Efteling met z’n 2e, jammer dat het zo aan de prijs is anders zou ik volgende maand weer gaan.

Ook in het hotel was alles corona proef geregeld, zo zaten we tijdens het diner met 3 andere tafels. En tijdens het ontbijt zat we na 10 min met z’n 2e in het restaurant :). Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt, helaas kreeg ik ook een opmerking naar m’n hoofd geslingerd. Dat die persoon verbaasd was dat ik supermarkten vermijd maar wel naar de Efteling ga, weer voelde het alsof ik me weer moest verdedigen. Vond het ook een gekke vergelijking , ach de ah is toch maar een heel klein stukje kleiner(als je nu m’n hoofd zou zien) en tegenwoordig ook in de open luncht…. Dus…. Deze opmerking heb ik gelijk van me laten afglijden, ene oor in andere oor uit…..

Zo en nu gaan we alvast op zoek naar onze volgende bestemming voor in september….Waarschijnlijk word het een eiland, want daar is m’n man nog nooit geweest.

2 thoughts on “Uit onze cocon, en er weer samen op uit…

 1. Lieve Meredith,

  Via instagram heb ik je blog gevonden 🙂 en dit is je eerste blogpost die ik heb gelezen.

  Wat superfijn dat jullie na zo’n lange tijd lekker met z’n tweetjes zijn weggeweest. De Efteling is natuurlijk ook heel leuk en zo te lezen hebben jullie het gezellig samen! Ik vind dat je erg leuk schrijft, ik ga je volgen. Hopelijk genieten jullie nog na van het uitje.

  Liefs, Rachel

  1. He Rachel ,

   Ik zie nu je berichtje pas. Wat leuk dat je even reageert op mijn blog. Dank je we hebben het toen idd heel erg fijn gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published.