Huisje Boompje Handicap

Alcoholvrij tijdens mijn fertiliteitstraject…..

Veel vrouwen zullen dit wel raar vinden , dat je geen alcohol drinkt als je in zo’n traject zit. Hoezo zou je geen alcohol drinken in deze periode je bent toch nog niet zwanger. Maar als ik voor meer vrouwen kan spreken die ook in zo’n traject zitten wil je toch ”gezond” aan zo’n traject beginnen. Ik heb zelf een jaar geen alcohol gedronken, ik merkte lichamelijk heel veel verschil. Als ik in een pauze zat , nam ik soms wel eens een drankje met alcohol. En het is niet zo dat ik iedere dag dronk, ik dronk vaak in het weekend of tijdens het uit gaan. Maar toen ontdekte ik dat er heel veel alcohol vrije opties zijn. Daarom ben ik mij daar verder in gaan verdiepen, ik zocht in veel winkels naar alcohol vrije drankjes, dronk tijdens een borrelavond in de stad de lekkerste cocktails. Ik weet niet of je het is op gevallen er staan tegenwoordig bij veel hippe tentjes, heerlijke virgin-cocktails.

Ik kreeg ook vaak de vraag wat ik dronk als ik daar een foto van maakte, dus dacht ik misschien is het leuk als ik er een ”blog” van schrijf. Het is namelijk vaak lastig zoeken waar je bepaalde dingen kan kopen. Ik heb afgelopen zomer van alles geprobeerd, ik vond een lekkere wijn, heerlijke gin-tonic(ja alcohol vrij). Een lekker recept voor een virgin mojito , maar ik kwam ook dingen tegen die echt niet lekker waren. Maar mocht je bij het lezen van deze blog wat tips en ideeën hebben deel ze gerust onderaan deze blog(bij de reactie sticker). Ik plaats een foto van de fles en schrijf wat ik er zelf van vond en deel ook waar ik het heb gekocht.

Dit is een witte wijn, zelf vond ik hem niet zo heel lekker. Het smaakt naar een muffe dubbel fris, zelf ga ik deze niet nog een keer halen. Het is natuurlijk logisch dat een alcohol vrije wijn snel naar druivensap of dubbelfris smaakt, maar dat vond ik bij deze wijn echt. Hij was ook vrij zuur. Deze wijn kocht ik bij de Jumbo, voor de smaak vond ik hem ook vrij prijzig. Deze fles is 5,49

Dit is natuurlijk zoals je aan de fles ziet een rosé, deze wijn hebt ik best vaak gehaald afgelopen zomer. Zelf vind ik hem heerlijk fris en heeft het een klein zoetje. Vooral als hij ijskoud is vind ik het een super lekkere wijn. Ik hoef hier eigenlijk niet veel over te schrijven, alleen dat ik je kan aanraden om deze echt te proberen. Deze wijn kocht ik ook bij de Jumbo en is maar 3,59, dus deze heeft ook nog een leuke prijs.

Ja fan , maar echt. Ik kan zo genieten van een heerlijke gin-tonic maar waar vind je nou een alcohol vrije die ook nog lekker is. Ik ben eerst naar de Gall&Gall geweest en daar zag ik flessen in de schappen staan voor rond de 20 euro. Ik schrok hier van want dit was alleen de prijs voor een gin. De fles was bijna net zo duur als met alcohol. En toen ging ik vlakbij mij een wijnslijterij in waar ik deze fles vond. Ik kocht er gelijk 2 vooral omdat de verkoopster mij vertelde dat dit echt een hele lekkere gin-tonic was.

Hoe ik deze gin-tonic klaar maak, ik gebruik veel ijs ik doe er schijfjes citroen of limoen in. Net wat ik in huis heb, 1 sterren anijs en een paar bolletjes jenever bessen. Je kan alleen dit gebruiken maar je kan er ook nog extra tonic in doen. Ze hebben ook nog andere soorten, hieronder zie je de andere soort. In dit glas zit een schijfje sinasappel en een stokje kaneel, een soort van herfst/winter variant. Maar deze flessen kocht ik bij mij in de buurt. Nu ben ik even online op zoek gegaan voor jullie waar deze nog meer te koop is. Ik zelf betaalde rond de 7 euro voor deze fles, leuke prijs toch. Je kan deze flessen onder andere vinden bij: https://www.meisjesvandewijnshop.nl/nl/ginsin-12-botanics-alcoholvrij.html Ik zag op hun website dat ze ook de duurde alcohol vrije gin verkopen.

Dit is best wel een bekend merk , dit is een wijn met bruis in een rosé variant. Deze vond ik ook wel lekker, een subtiele bruis. Ook leuk te gebruiken bij een babyshower als het een meisje is of voor oud&nieuw. Ik vond deze ook wel lekker, een licht zoetje en lekker fris. Deze is ook zeker voor herhaling vatbaar, je koopt deze bij de Albert Heijn. Deze is opzich best prijzig , hij is 6,99.

Ik ben echt enorm fan van de Lindemans, er is eentje waar ik echt flessen van in huis haalde zodra deze in de aanbieding was. Dus dacht ik de alcohol vrije wil ik wel een proberen. Nee sorry niet mijn ding, ik vind hem heel waterig. Je hoopt dat hij toch vol en rond van smaak is, misschien kruidig. Maar nee het leek wel of er druivensap in zat. Deze ga ik zeker niet nog een keer halen. Je koopt deze natuurlijk bij de Albert Heijn , deze was volgens mij voor een kleine fles rond de 4 euro.

Ik hoop dat je hier wat aan had en het leuk vond om het te lezen, het is een hele andere blog dan wat ik normaal schrijf. Maar ik merkte zelf dat ik het leuk vond om dit te onderzoeken, vooral omdat ik wel eens van een drankje houd. Maar ik wilde geen alcohol meer wilde drinken, ook merkte dat er best veel andere vrouwen waren die tijdens hun traject of zwangerschap toch een lekker drankje willen drinken. Bedankt voor het lezen en heb je nog tips voor mij of voor andere reageer dan gerust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *