Huisje Boompje Handicap

Het verdwijnt in mijn mond en beland zo op m’n….

Hahaha sorry voor de titel, maar wat voor soort titel geef je hieraan. Op instagram had ik wel eens verteld dat ik mijn favoriete recepten met jullie wilde delen. Ik kreeg namelijk best vaak een berichtje of ik het recept had, die wilde ik natuurlijk met alle liefde delen. Dus vandaar dat ik hier een soort van blog over schrijf.. Een van mijn passies en hobby’s is toch echt bakken, het liefst doe ik dit iedere dag maar wie moet dit dan op eten. Als ik dit zelf doe moeten ze me rollen door de keuken. Nee het lijkt me niet verstandig dat ik dit ga doen, vaak neem ik het ook mee naar mijn werk of breng het bij de buren. Maar ze zien me aankomen als ik dit iedere dag zou doen.. En opsturen naar één van jullie wordt ook een beetje lastig hahaha.

Maar goed nu over mijn recepten, ik heb enorm veel kook en bakboeken in huis maar heb deze al heel lang niet aangeraakt. Vaak struin ik over Pinterest op zoek naar leuke recepten. Het liefst zoek ik Amerikaanse of Engelse recepten, het zijn vaak lekkerdere recepten en ik vind het ook leuker om te bakken.

Het onderstaande recept gebruik ik best vaak als ik weer zin heb in een echte Amerikaanse redvelvet. Ik vind het makkelijk , en wat ook handig is als hij gebakken is kan je het zo in de vriezer leggen zodat je hem voor een later moment kan gebruiken. Je mag me zeker wakker maken voor deze heerlijke verleiding. Dit recept is niet van mezelf, ooit gevonden via https://nl.pinterest.com/ . Het recept is wel in het Engels.

Je kan de redvelvet bekleden met alleen de frosting , of je maak kruimels van het deeg als je de bovenkant er af hebt gesneden. Je kan er ook meerdere bakken en die dan heel hoog stapelen. Versieren met drips(chocolade smelten/chocolade ganache maken), chocolade, fruit. Of wat ook leuk is het recept dubbel maken , maar bij 1 recept de cacao en de rode kleurstof weg laten en die dan om en om stapelen met de rode taart. Of rood vervangen voor een andere kleur.

De Redvelvet

Ingredients

  • 3 cups (360g) cake flour (spoon & leveled)
  • 1 teaspoon baking soda
  • 2 Tablespoons (10g) unsweetened natural cocoa powder
  • 1/2 teaspoon salt
  • 1/2 cup (115g) unsalted butter, softened to room temperature
  • 2 cups (400g) granulated sugar
  • 1 cup (240ml) canola or vegetable oil
  • 4 large eggs, room temperature and separated
  • 1 Tablespoon pure vanilla extract
  • 1 teaspoon distilled white vinegar
  • liquid or gel red food coloring
  • 1 cup (240ml) buttermilk, at room temperature

Cream Cheese Frosting

  • 16 ounces (450g) full-fat block cream cheese, softened to room temperature
  • 3/4 cup (170g) unsalted butter, softened to room temperature
  • 5 and 1/2 cups (660g) confectioners’ sugar
  • 1 and 1/2 teaspoons pure vanilla extract
  • pinch of salt, to taste

Instructies

  1. 1. Verwarm de oven voor op 350°F (177°C). 2. Vet twee 9-inch cakevormen in, knip de juiste maat bakpapier die je kan gebruiken voor de bodem van de cakevorm en smeer vervolgens het bakpapier in. bakpapier helpt de taarten naadloos los te maken van de pannen.
  2. 2. Maak de taart: Klop de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en zout samen in een grote kom. Zet opzij.
  3. 4. Klop de boter en de suiker met behulp van een hand- of staafmixer, voorzien van een peddel(als je keukenmachine hebt die platte en bij de handmixer die je gebruikt voor cakebeslag), op middelhoge snelheid in elkaar tot ze samengevoegd zijn, ongeveer 1 minuut. 4. Schraap de zijkanten naar beneden en de bodem van de kom op met een rubberen spatel als dat nodig is. Voeg de olie, eierdooiers, vanille-extract en azijn toe en klop het geheel gedurende 2 minuten hoog op. (Zet het eiwit opzij.) Schraap de zijkanten naar beneden en de bodem van de kom naar boven met een rubberen spatel als dat nodig is.
    Voeg met de mixer op lage snelheid de droge ingrediënten toe in 2 à 3 keer, afwisselend met de karnemelk. Klop in de door u gewenste hoeveelheid voedingskleurstof net zo lang tot ze samengevoegd zijn. Ik gebruik 1-2 theelepels gel voedselkleurstof(dat is 1 potje). Klop de 4 eiwitten op hoge snelheid tot ze donzig zijn.

Er vormen zich pieken, ongeveer 3 minuten. Vouw voorzichtig in een cakebeslag. Het beslag zal zijdeachtig en lichtelijk dik zijn.

  1. 5. Verdeel het beslag over de cakevormen( gebruik wel echt 2 cakevormen er moet namelijk een dunne laag beslag in). Bak gedurende 30-32 minuten of totdat de toppen van de taarten terugveren als ze zachtjes worden aangeraakt en een tandenstoker in het midden er schoon uitkomt. Als de taarten iets langer nodig hebben zoals bepaald door natte kruimels op de tandenstoker, bak ze dan langer. Let er echter op dat u niet te hard bakt, want de taarten kunnen uitdrogen. Haal de taarten uit de oven en laat ze volledig afkoelen in de pannen die op een rooster zijn geplaatst. De taarten moeten volledig afgekoeld zijn voordat ze gaan glazuren en in elkaar worden gezet.
  2. 6. Maak het glazuur: Klop de roomkaas en de boter in een grote kom met behulp van een hand- of staafmixer, voorzien van een garde of peddel, op middelhoge snelheid in elkaar tot een gladde massa, ongeveer 2 minuten. Voeg de suiker van de banketbakkers, vanille-extract en een snufje zout toe. Klop op lage snelheid gedurende 30 seconden, verhoog dan tot een hoge snelheid en klop gedurende 3 minuten tot ze volledig gecombineerd en romig zijn. Voeg meer suiker toe als het glazuur te dun is of een extra snufje zout als het glazuur te zoet is. Het glazuur moet zacht zijn, maar niet vloeibaar.
  3. 7. Monteer en bevries: Snijd met een groot kartelmes een dun laagje van de toppen van de taarten af om een vlak oppervlak te creëren. Gooi de taart weg of verkruimel hem over de afgewerkte taart. Plaats 1 taartlaag op uw taartstandaard of serveerbord. Bedek de bovenkant gelijkmatig met glazuur. Leg er een 2de laag op en verdeel de resterende glazuurlaag over de bovenkant en zijkanten. Ik gebruik altijd een glazuurspatel en een bankkrabber voor het glazuur. Ik heb Wilton piping tip #12 gebruikt voor de versiering van de bovenkant.
  4. 8. Koel de taart minstens 30-60 minuten voor het snijden. Dit helpt de taart zijn vorm te behouden bij het snijden.
  5. 9. Dek de overgebleven taart goed af en bewaar hem 5 dagen in de koelkast. Berijpte taart of niet-geroosterde taartlagen kunnen tot 2-3 maanden worden ingevroren. Laat de taart een nacht in de koelkast ontdooien en breng hem op kamertemperatuur voor het decoreren/serveren.

Ga snel naar de winkel , haal snel alle ingrediënten… Hopelijk ga je er net zo van genieten als ik altijd doe, en heb je deze heerlijke gemaakt. Stuur me dan gerust een foto van het resultaat dat vind ik dan leuk om te zien….

EETSMAKELIJK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *