Huisje Boompje Handicap

Onze huishoudpot helemaal ondersteboven…

De afgelopen dagen zijn wij van alles nieuw aan het kopen, nieuwe schoenen,nieuwe meubels, leuke plantjes. En ooh wat geniet ik daarvan..

Maar ik kan je vertellen een paar jaar geleden was dat wel anders , mijn man kwam thuis te zitten omdat zijn contract niet werd verlengd. Dus kreeg hij een uitkering een paar maanden later kwam ik ook thuis te zitten omdat mijn contract in eens ook niet meer werd verlengd. Ik weet ook dat wij het toen ook nog steeds gewoon goed hadden vergeleken bij mensen die in de schuldsanering zitten. Maar na een paar maanden in deze situatie dachten wij dat we dit ook gingen meemaken. Ons huis was gekocht op 2 fulltime maandsalarissen, en ineens misten we toch een paar euro’s.

Ik had dit nog nooit mee gemaakt, ik werk namelijk al vanaf m’n 16de en heb nooit geld problemen gehad. Naja daarbij bedoel ik dat ik iedere maand moest kijken hoe we creatief konden boekhouden en ik kan je vertellen dit was geen pretje. Ineens hadden we een periode dat we alleen onze vaste lasten en boodschappen konden betalen. Ook boodschappen doen was vaak een uitdaging, in de albert heijn kwam ik bijna niet omdat dat gewoon te duur was. Ineens ga je van 1 a 2 keer in de maand uit eten naar helemaal niet meer, ook moest ik voor mij doen langer doen met m’n kleding.

Met vriendinnen en vrienden afspreken werd low budget of bij elkaar thuis. We hadden die periode ook een enorme rekening bij de belastingdienst waar we iedere maand een bepaald bedrag moesten betalen. Nou ik kan je vertellen geld zorgen is voor je relatie niet echt een ideale situatie. Bijna iedere week lag ik wel te huilen in m’n bed, want ik dacht als dit nog langer duurt moeten we ons huis uit. Want we kregen van onze hypotheek verstrekker ook een brief dat we snel een bepaalde rekening moesten betalen . Ik was een soort van in paniek want ik dacht en nu , zometeen staan we op straat. Op dat moment vonden we het tijd dat we hulp gingen vragen, een vriendin van mij kwam langs om met ons onze inkomsten en uitgaven uit te rekenen. Ook iemand uit onze kerk keek met ons mee en vertelde dat we ons geen zorgen hoefde te maken over de brief van de hypotheek. Dat als we er niet uit zouden komen we even met hun moesten bellen.

Pff wat een stap was dat voor ons om andere met onze financiën mee te laten kijken, het voelt net alsof je helemaal naakt voor die persoon staat. Het is iets wat ik liever zelf in de hand heb, het is gewoon niet leuk dat iemand met je mee moet kijken. Ik deed het immers al vanaf m’n 16de al helemaal zelf….

In die periode had ik een lieve vriendin(die heb ik nu nogsteeds) die me geld over maakte zodat ik even allerlei kleding kon kopen. Ik wilde dit niet want vond dit op dat moment totaal niet belangrijk , ik vond het ook lastig om aan te nemen. Ik was juist die persoon die andere verwende met cadeautjes… Maar ze stond er op en vertelde me er gelijk bij dat ik terug mocht betalen wanneer het kon, super lief natuurlijk….

Na ongeveer een jaar kreeg ik een nieuw baan, we hadden weer een beetje lucht. Maar toen alles weer een beetje ”normaal” was vond ik het heel lastig om geld uit te geven. Ik liep wel 3x terug naar het rek van dat ene shirtje, of ik was aan het winkelen en had in m’n gedachten al wat euro’s uitgegeven. Maar lukte het me niet om met m’n kledingstukken naar de kassa te lopen. Ik durfde gewoon niks uit te geven, ik kreeg een soort van paniekaanval( op dat moment wist ik niet wat dat was, ik dacht dat ik raar deed)

En nu, nu zijn het andere tijden gelukkig, hahaha het is niet zo dat we nu miljoenen op de bank hebben. Soms ben ik uren bezig met het kopen van bepaalde items om het ergens nog goedkoper te vinden. Dit is vaak wel een hele irritante ”tik”, want zo kan ik 2 weken doen om een bepaalde item te kopen.

Ook ben ik blij dat we nu ruimer zitten in ons budget anders hadden we niet eens bezig kunnen zijn met onze kinderwens. Want daar zitten iedere maand ook bepaalde kosten aan..

Nu we de komende maanden veel thuis zullen zitten vanwege de corona vinden we het fijn als ons huisje er gezellig en leuk uit ziet. Ook gaan we dit jaar niet op vakantie naar het buitenland dus gaan we er thuis maar het beste van maken. …..

Leave a Reply

Your email address will not be published.